Olin kahdeksanvuotias helsinkiläistyttö Arja Salmivalli, kun unelmani toteutui. Sain koiran. Karjalankarhukoira Jaurun Miskaa, ensimmäistäni, seurasi musta cockerspanieli Rottenrow Alexia. Alexian näyttelyssä saamasta sinisestä nauhasta olin suunnattoman ylpeä.
Alexian vanhemmat olivat englantilaisesta Astrawin kennelistä, jossa olin useana kesänä kouluaikanani kenneltyttönä. Cockerista tuli rotuni. Vuosien myötä Englannista tuomieni koirien nimet näkyvät monien suomalaisten cockereiden sukutauluissa. Englannissa viettämäni kesät toivat lukuisia ystäviä saarivaltakunnasta - enkä voi kuvitella kevättä ilman Cruftsin näyttelyssä käymistä.
Herttoniemen Kenneljunioreiden kautta löysin yhdistystoiminnan. Helsingissä asuessani kuuluin Etelä-Suomen Spanielikerhoon. Turkulaiseksi ja Koskelo-nimiseksi päädyttyäni liityin Lounais-Suomen Spanielikerhoon. Olen "aikaisemmassa elämässäni" toiminut myös Suomen Spanieliliiton hallituksessa ja Cockerspanielien jalostustoimikunnassa.
Vuonna 1986 sain ulkomuototuomarikurssin käytyäni ensimmäiset arvosteluoikeudet ja tällä hetkellä minulla on oikeudet FCI:n ryhmille 4, 6, 7 ja 8 sekä ryhmästä kolme muutamalle terrierirodulle. Vastaan useiden spanielirotujen ulkomuototuomarikoulutuksesta Suomessa.
Arvostelutehtävät ovat vieneet minut moniin mielenkiintoisiin paikkoihin. Olen arvostellut mm. Englannissa, Skotlannissa, Hollannissa, Belgiassa, Espanjassa, Italiassa, Portugalissa, Puolassa , Japanissa, Venäjällä, Virossa ja Etelä-Afrikassa. Mieleenpainuvimpia tuomarintehtäviä ovat olleet Seattle USA:ssa, Kööpenhaminan voittajanäyttelyt Tanskassa ja kansainväliset näyttelyt Dublinissa Irlannissa, Oslossa ja Tukholmassa - unohtamatta tietenkään omia Voittajanäyttelyitämme. Eikä tietenkään voi unohtaa Cruftsin näyttelyä vuonna 2009 , jolloin ystäväni Anja Puumalan kanssa saimme unohtumattoman kunnian arvostella ensimmäisinä ulkolaisina tuomareina cockerspanielit ko näyttelyssä – unelma, minkä en milloinkaan uskonut toteutuvan!!
Turun kansainvälisen TOP Dog Show -koiranäyttelyn toimikunnan varapuheenjohtajana vv. 91-97 sain tehdä haastavaa ja antoisaa työtä, jolla pyrittiin luomaan koirille, koiranesittäjille, tuomareille ja yleisölle mahdollisimman miellyttävä näyttelytilaisuus.
Suomen Spanieliliiton näyttelyasioiden vastaavana sekä Päänäyttelyn puheenjohtajana toimin yli 10 vuoden ajan.
Kasvatustyöni on aina ollut pienimuotoista: kymmenkunta cockeripentuetta ja kolmisenkymmentä norfolkinterrieripentuetta. Portugalinvesikoira, maailman ihanin rotu, on hyvin pienimuotoisena myös kasvatusohjelmassani, toistaiseksi on syntynyt neljä Hooligan portugeesipentuetta, näissä kolmessa ensimmäisessä 8 valiota , nuorimmat pennut vasta luovutusiässä. Kodissamme Turussa – ja Rymättylässä nykyään jo vanhapoika Teemu portugeesi sekä Englannin lainanorfolkki Oscar sekä norfolkki Wilma. Kasvatustyöni toimii lähinnä ihanien sijoitusperheitten tuella. Sijoitusperheissä tälläkin hetkellä pari cockeria, norfolkkeja ja pari portugeesia..
Työni ja harrastukseni ovat lähellä toisiaan. Omistamani yritys, Arja Koskelo Oy/Show Team, toimittaa palkintoja, ruusukkeita ja pokaaleja mm. koira- ja kissanäyttelyihin ja hevoskilpailuihin.
Yritykseni myy myös eläinaiheista taidetta. Turun keskustassa on pieni Koirataiteen galleria, missä paitsi koira, kissa ja hevosaiheista taidetta, myös patsaita sekä lahjaesineitä.
Jos en ole vapaa-aikanani koiranäyttelyssä, nautin mökillä maailman kauneimmasta saaristosta - tietysti Turun. Kuvataiteet, valokuvaus ja lukeminen ovat tärkeitä asioita elämässäni ja tietenkin koti ja ystävät.